previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider

Michele Grego

Michele Grego

Mijn naam is Michele Grego en ik werk sinds 2012 als onderzoeksassistent bij het NIOZ.

Ik ben de voormalige curator van de Culture Collection Yerseke (CCY), een grote verzameling fotosynthetische micro-organismen die drastisch is verkleind.

Mijn werk bestaat uit het isoleren van aërobe fototrofe micro-organismen uit natuurlijk staal en het handhaven ervan (cyanobacteriën, diatomeeën en groene algen) in de verzameling. Ik onderhoud de culturen op verschillende temperaturen en verschillende lichtregimes, gebaseerd op de fysiologische behoefte van de microben.

Een ander belangrijk aspect van mijn werk is het cryopreserveren van de culturen. Deze techniek is erg belangrijk omdat het genetische modificatie voorkomt als gevolg van de aanpassing van de stammen in het laboratorium en als gevolg van willekeurige genetische mutaties. De techniek wordt uitgevoerd door beide ultralage temperaturen (-150 ° C / -196 ° C) en CryoProtective Agents (zoals glycerol en DMSO) te gebruiken die intracellulaire ijsvorming en uitdroging door osmotische stress helpen voorkomen.

Een essentieel onderdeel van mijn werk is het gebruik van de microscoop met helder en epifluorescentielicht. In de afgelopen jaren hebben we ook een website voor klanten gebouwd en de culturen gecatalogiseerd (www.ccy.nioz.nl).

In de nabije toekomst zal ik ook verantwoordelijk zijn voor het isoleren en kweken van anaërobe micro-organismen, om ze te bewaren (ultralage temperaturen en / of vriesdrogen) en om studenten en onderzoekers te leren werken in afwezigheid van zuurstof

Vorige pagina
Website: https://www.nioz.nl/en/about/organisation/staff/michele-grego

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail:

Please publish modules in offcanvas position.