previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider

Zoro Feigl

De installaties van Zoro Feigl (1983, Amsterdam) lijken te leven. Zijn materialen dansen en draaien. Samen geplaatst in een ruimte, worden de afzonderlijke werken één: groot en zwaar op plaatsen, nerveus of vriendelijk ergens anders.

Feigl's vormen veranderen voortdurend, soms langzaam, soms snel. De tentoonstellingsruimte wordt een vergrote microscoop: eencellige wezens, primitieve organismen draaien, kreunen en stuiptrekken. Zonder begin of einde lijken de objecten in zichzelf opgesloten te zijn. Als toeschouwer raak je verstrikt in hun bewegingen: ze omarmen en verbazen, maar maken je soms ook bang.

Zoro Feigl woont en werkt tussen Amsterdam, Nederland en Voorst, België. Hij studeerde af aan de Rietveld Academie, Amsterdam en het Hoger Instituut voor Schone Kunst, Gent. Zijn werk werd internationaal getoond op verschillende tentoonstellingen, waaronder het Mori Art Museum Tokyo, KisArt Busan Korea, Nationaal Kunstmuseum van China, Galeria de Arte do SESI Sao Paulo, Artplay Moskou, A + B Contemporary Italy, 0gms Sofia, Verbeke Foundation Belgium, Kulturhuset Stockholm, Self Surface Stuttgart, Black Door Istanbul en verschillende instituten in Nederland zoals Stedelijk Museum Schiedam, MU, DordtYart, Het Nieuwe Instituut, W139, Arti et Amicitea en Fons Welters. Hij heeft verschillende tentoonstellingen samengesteld en is een onderdeel geweest van De ServiceGarage en oprichter van Kafana

http://www.zorofeigl.nl/

Vorige pagina
Website: http://www.zorofeigl.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail:

Please publish modules in offcanvas position.