previous arrowprevious arrow
previous arrowprevious arrow
next arrownext arrow
next arrownext arrow
Slider

Bruno Doedens

Bruno Doedens (1959) studeerde aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam, specialisatie landschapsarchitectuur. In 1990 wint Bruno Doedens de basisprijs Prix de Rome – Landschapsarchitectuur. Na enkele jaren ervaring in binnen- en buitenland richt hij in 1993 samen met Maike van Stiphout het landschapsarchitectenbureau DS op. Het bureau krijgt bekendheid door het winnen van de prijsvraag (1995) voor twee parken op de Potsdamer Platz in Berlijn die beiden zijn gerealiseerd. Het werkveld bij DS bestaat uit landschapsarchitectonische en stedenbouwkundige opgaven. Bruno Doedens geeft naast de DS-werkzaamheden lezingen, workshops en is onder andere docent aan de Academie van Bouwkunst te Amsterdam (NL/ENG).

Na 12 jaar DS verlaat Bruno Doedens in 2005 het bureau DS om méér ruimte te scheppen voor experimenten aan de randen van het vakgebied waarbij de sociale en culturele aspecten centraal staan. Vanaf 2003 is Bruno Doedens bestuurslid van de Stichting Landschapstheater en Meer (SLeM) die hij in 2003 samen met o.a. Frits Vogels heeft opgericht. Vanuit deze stichting, waarvan Bruno Doedens vanaf 2007 artistiek leider is, het genre landschapstheater ontwikkeld, een interdisciplinaire samenwerking van o.a. landschapsarchitectuur, locatietheater, film en aanvullende kunstdisciplines. Voor alle projecten van Bruno Doedens staat naast deskundigheid de verbeelding centraal en voeren de aandacht voor de langere termijn en de sociale en culturele waarden de boventoon.

Voor meer informatie over de projecten bij DS zie www.dsla.nl 

Voor de projecten van SLeM zie www.slem.org  

Vorige pagina
Website: http://www.brunodoedens.nl

Aanmelden voor de nieuwsbrief

Geïnteresseerd in S.E.A?
Blijf op de hoogte via onze nieuwsbrief

Science Encounters Art

SEA Texel

Ruim 70 procent van onze aarde bestaat uit zee. Een onuitputtelijke bron van inspiratie. S.E.A brengt een ode aan de zee, door kunstwerken geïnspireerd op wetenschap op Texel te realiseren.

Contact informatie

Project SEA
Pontweg 19
1797 SN Den Hoorn, Texel
E-mail:

Please publish modules in offcanvas position.